nápady na podnikání

Nápady na podnikání v roce 2023 – část I.

Rozhodli jste se udělat změnu? Přemýšlíte, v čem podnikat? Sepsali jsme pro vás následující tipy. Vybrat si může skoro každý. Vybírejte podle toho, v čem máte předpoklady uspět, tak jak jsme psali v tomto článku.

Virtuální asistentka

Spousta menších podnikatelů potřebuje pracovat, a ne se zdržovat administrativou. Telefony, úřadování, kalendář, domlouvání, to vše stojí podnikatele peníze, které by jinak vydělal prací, ve které je nejlepší. Pokud tedy ceny budou nastaveny správně a služby efektivní, je to příležitost. Navíc práci můžete vykonávat z domu, nebo třeba z plážového baru.

Úklidová služba

Řemeslníků je málo a lidí ochotných pracovat rukama také. Pokud se tedy nebojíte práce, je možné, že za relativně malých nákladů znásobíte svůj dosavadní příjem. S podnikáním navíc můžete začít přes víkendy nebo ve všední den po práci.

Potenciálními zákazníky mohou být menší firmy s kancelářskými prostory, rodinné domy vytížených majitelů, restaurace nebo třeba hotely a penziony.

Odstraňování graffiti

Sprejování je stále v módě (i přes přísné tresty a stále se zvyšující počet kamer). Zničené fasády pak musí vyčistit. A v tom je příležitost.

Psaní článků

Pokud máte nějakou odbornost, v podstatě v čemkoli, (např. ve stavebnictví, IT, strojírenství) můžete se uplatnit jako tvůrci online obsahu. Články budou potřeba vždy, a to jak pro specializovaná média, tak pro firmy, které jimi budují svůj marketing.

Péče o děti (chůva)

Stále více domácností si může dovolit platit chůvu pro své děti, protože se jim vyplatí chodit do práce. A v tom může být vaše příležitost. Práce má samozřejmě své předpoklady, především trestní bezúhonnost a pravděpodobně se vám bude dařit lépe, pokud budete seriózně působící žena nežli postarší muž s mikinou Metallica propálenou od tabáku. Také se hodí mít ráda děti. Opět je to ale podnikání, které se dá začít provozovat bez větších nákladů. Můžete vzít např. práci na směny a volné pracovní dny věnovat rozjezdu byznysu.

7

Hodí se Vám naše služby? Ozvěte se nám.

Za zeptání nic nedáte.